Kapat

Alüminyum Profil Boyutları

Alüminyum profil boyutları son zamanlarda merak edilen konuların başında gelmektedir. Bu doğrultuda Alüminyum profil boyutları oldukça merak konusudur. Yükseklik konusunda en küçük ölçüsü 6 mm en büyük ölçüsü ise 152 mm olarak karşımıza çıkmaktadır. Genişliği en küçük 9 mm olan ve en büyük uzunluğu ise 280 mm olan bu alüminyum profiller istenilen her ölçüde bulunabilmektedir.  Bu verilen boyutlar tamamen ortalama olarak dikkat çekmektedir. Profil koduna göre değişiklik gösterebilen Alüminyum profil boyutları; bunun yanında ağırlıklarına ya da genel ölçülerine göre de değişiklik gösterebilmektedir. 

Alüminyum Profil Nedir?

Geçmişten bugüne yapılarda genellikle çelik profiller tercih edilmiştir. Ancak kullanım ve maliyet açısından oldukça önemli avantajlar sunan Alüminyum profil son zamanlarda çelik profillerin yerini alma ihtimali vardır. Günler geçtikçe kullanım alanları çok daha geniş bir alana yayılan bu yapılan kalite açısından çelikten bir farkının olmaması da önemli bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Elbette tüm ürünlerde olduğu gibi modellerine göre kalitelerinde bir değişiklik söz konusu olmaktadır. Genel olarak dayanıklı bir yapıya sahip olan Alüminyum profil yüzey koruyucu eloksal ile kaplanmış olmasından dolayı korozyon durumuna göre dayanıklı bir yapıya da sahip olmaktadır. Etkileri bakımından çelik kadar başarılı olan Alüminyum profil; maliyet açısından oldukça ucuz olduğu için sıklıkla tercih edilen bir ürün hâlini almaya başlamıştır.

Alüminyum Profilin Tercih Edilme Nedenleri Nelerdir?

Seri montaj özelliği olduğu için sıklıkla tercih edilen bir yapıya sahip olan Alüminyum profil aynı zamanda dayanıklılık ve tasarım açısından oldukça faydalıdır. Detaylı bir şekilde tercih edilme nedenlerine bakacak olursak:

  • En ideale kesitlerden oluşan Alüminyum profil, kanallar dolayısıyla oldukça kolay bir kullanım imkânı sağlamaktadır.

  • Çelik profillerden çok daha hafif olmasından dolayı sevkiyat işlemleri oldukça kolay bir şekilde halledilmektedir.

  • Dayanıklılık özellikleri fazla olduğu için çelik profillerin yerini son zamanlarda sıklıkla almaya başlamıştır.

  • Her alanda konforlu bir biçimde kullanılacak kadar iyi tasarımlara sahiptir.

  • Daha hızlı bir şekilde kurulum yapılabildiği için zaman kazandırma konusunda büyük bir avantajı bulunmaktadır.

  • Çelik profillerden daha ucuz olmasından kaynaklı olarak günümüzde Alüminyum profil çok daha fazla tercih edilir hâle gelmiştir.

Görüldüğü gibi birbirinden fazla avantajı ve tercih edilme nedeni bulunan Alüminyum profil son zamanlarda sıklıkla kullanılır hâle gelmesinin yanı sıra artık tercih sebebi olmaktan çıkıp ana ürün durumuna gelmiştir.

Alüminyum Profil Çeşitleri

Alüminyum madeni günümüzde aşağı yukarı çoğu alanda kullanım imkânı olan bir madde olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle inşaat sektörünün vazgeçilmesi hâline gelen bu maddenin birçok

çeşidi bulunmaktadır. Pek çok açıdan kullanımında büyük avantajlar sunan ve demir, ahşap, çelik gibi maddelerin yerlerini almaya başlayan Alüminyum profil, yapı sektörünün yanı sıra otomotiv ve mobilya sektöründe de sıklıkla kullanılmaktadır. Kolay işlenebilir bir özelliği bulunduğu için de hizmet alanı oldukça geniştir. Bu kapsamda kalınlığı, boyutu ya da ebadı gibi özellikleri önemli olsa da ürün seçenekleri oldukça fazla olduğu için hemen her alanda kullanımı yaygın bir şekilde görülmektedir. Alüminyum profil çeşitlerine detaylı bir şekilde bakacak olursak:

  • Standart Profiller (Alüminyum çubuk, alüminyum dikdörtgen kutu, alüminyum t profil vb.)

  • Özel Üretim Alüminyum Profiller (Raf ve stand profilleri, perde profiller vb.)

  • Sanayi Profilleri (Soğutma profilleri, otomotiv, menfez profilleri vb.)

  • Reklam Profilleri

  • Mobilya Profilleri

Şeklinde karşımıza çıkmaktadır. 

Alüminyum Profil Seçiminde Nelere Dikkat Edilmesi Gerekmektedir?

Hem dayanıklı hem de kullanışlı bir yapısı olan Alüminyum profil, özellikle iç mekan mimarlarının bir numaralı tercihi olarak karşımıza çıkmaktadır. Alüminyum profil tercih edilirken dikkat edilmesi gereken en önemli husus kuşkusuz güvenilir bir firmadan bu profili almak olacaktır. Kaliteli hizmet anlayışı olduğuna güvendiğiniz bir firmayı tercih etmek sizin yararınıza olacaktır. Bunun yanında aldığınız Alüminyum profil mutlaka küçük ölçülerde olmamalıdır. Küçük ölçülerde bir profil almanız durumunda çeşitli sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bahsedilen bu hususlara dikkat edildiği takdirde Alüminyum profil işlemlerinizde hiçbir problem yaşamazsınız.

Diğer Yazılarımız