Kapat

Tel Erozyon Çalışma Prensibi Nedir?

Tel erozyon, metalin üzerinde yüksek yoğunlukta elektrik akımı geçirilen bir tel vasıtası ile kesme işlemidir. Tel erozyon tezgâhı, erozyon yöntemiyle en hassas kesimi yapabilen bir imalat yöntemidir. Birbirinden ayrı iki adet makara sistemine geçirilen bir tel yardımıyla çalışmaktadır. İleri teknoloji tel erozyon tezgâhlarında ise bobin biçiminde tel bulunmaktadır. İşlemde kullanılan tel, elektrot işlevi görerek sürecin önemli bir parçasını oluşturur. Kullanıldıkça zamanla aşınmaya, erozyona uğramaktadır. İşte CNC kontrol ünitesi vasıtasıyla her seferinde bobin değişimi yapılmadan, telin sürekli hareketi sağlanarak kesilecek geometri programlanır ve kesim işlemi yapılır. CNC tel erozyon nedir ve tel erozyon tezgahı nedir sorularını yanıtladıktan sonra bir de CNC tel erozyon tezgahı çalışma prensibine bakalım.

 

CNC tel erozyon tezgahı çalışma prensibi

Bobine sarılı tellerin ve dielektrik sıvıyla meydana gelen elektrik boşalımlarından sonra metale istenen şekil verilir. Teller elektrik kutuplarına sabitlenerek oldukça hassas ölçülerdeki kesimlerin dahi sorunsuz yapılması sağlanır. Kesilmesi istenen şekil ve ölçülere göre farklı aparatlar kullanılarak cihaz daha işlevsel bir hale getirilebilir. İşlem için genelde pirinç veya bakır kaplı teller tercih edilmektedir. Ayrıca çinko kaplı teller de yaygın olarak kullanılmaktadır. Elektrot olarak kullanılacak tellerin cinsi, kesilecek malzemenin cinsi ve yüksekliğine göre seçilmelidir.

CNC tel erozyon, alışılagelmişin dışında bir imalat yöntemi olarak kabul edilir ve bu kesim yöntemiyle çok hızlı, pratik ve mikron seviyesindeki hassasiyetlere dahi ulaşılabilir. Bu yüzden imalat sanayiinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Çünkü sanayicilere kalıp üretimi yapan firmalara büyük kolaylıklar sağlar.

 

CNC tel erozyon işleri için güvenilir ve tecrübeli adres, Arslan CNC!

 

Eğer siz de CNC tel erezyon, CNC tel erezyon tezgahı ve CNC tel erezyon fiyatları hakkında bilgi almak istiyorsanız bizlere 0 545 525 58 11 numaralı telefonumuzdan veya linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Arslan CNC İletişim

 

 

 

Diğer Yazılarımız