Kapat

Tel Erozyonun Avantajları Nelerdir?

Tel erozyonun avantajları sayesinde imalat sektöründe hız ve başarı sağlanmaktadır. Yeni nesil bir üretim şekli olan tel erozyon sistemi CNC teknolojisi sayesinde hatasız üretim yapılabilmesini sağlamaktadır. Üretim mühendisliğinin yeni başrolü olan tel erozyon ile üretim, karmaşık işlemlerin kolay bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır. Sanayide yapılması zor birçok iş parçasının yüzey pürüzlülüğünün oldukça düşük seviyelerde imal edilmesini sağlar.

 

Tel erozyon nedir ve tel erozyon ile işlemenin avantajları nelerdir?

Tel erozyon nedir sorusu son zamanlarda üretim ve işleme sektörünün en sık sorulan sorusudur. Yeni nesil imalat yöntemi olarak bilinen bu sistem sayesinde kısa zamanda oldukça hızlı bir üretim yapılması sağlanır. Tel erozyon; metal zemin üzerinde yüksek yoğunlukta elektrik taşıyan bir telin kesim yapması ile çalışan bir sistemdir. Bu işlemde meydana gelen elektriksel boşalım oluşturduğu yüksek sıcaklık sayesinde metal erimesi meydana gelir. Bir anlamda metali eriterek yapılan kesme işlemidir. Eriyen metaller devir daim yaparak meydana gelen sıcaklığın sabit tutulması sağlanır.

Tel erozyonun avantajları konusu ise tel erozyonun kullanılmasına sebep olan unsurlardır. Bu sistemler yeni nesil sistemlerdir ve gün geçtikçe kendini yenileyerek imalat sektörünün ihtiyaçlarına her yönüyle karşılık vermektedir. Tel erozyon imalat sektörünün başrolü niteliğindedir. Kesme ve işleme hızı sayesinde kısa zaman içerisinde oldukça yüksek sayılarda üretim yapılmasını sağlar. Bununla beraber yapılan işlemlerin hatasız olarak sonlanması sayesinde zamandan ekstra tasarruf edilmiş olunur. Sanayi sektöründe üretilmesi oldukça zor ve karmaşık olan parçaların yapımındaki hızı ve ürettiği parçalardaki yüzeylerin pürüzsüzlüğü bu teknolojinin bir diğer belirgin avantajıdır. İmalatı zor olan iletken sert parçaların kolay bir şekilde kesilmesi ve üretilmesine olanak veren tel erozyon teknolojisinde çapaksız üretim yapılabilmesi de söylenmesi gereken avantajların arasında yer alır.

Siz de CNC işleri, CNC siparişleri, CNC tel erozyon, CNC tel erozyon tezgahı ile kalıp ve metal parça çözümleri arıyorsanız; her türlü CNC freze, tel erezyon, torna fason imalat işlemleriniz; plastik, alüminyum, çelik gibi malzemelerde delme, kesme, fason üretim işlemleriniz için bizlere 0 545 525 58 11 numaralı telefonumuzdan veya linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Arslan CNC İletişim

Diğer Yazılarımız