Kapat

Ümraniye CNC Freze Firmaları

Ümraniye CNC freze firmaları sektördeki deneyimi ve dinamik kadrosu ile CNC frezeleme işlemleri için hizmet vermektedir. CNC teknolojisinin freze tezgahlarına entegre edilmedi ile imalat sanayinde yeni bir ilerleyiş başlatan bu teknoloji sektörün tüm ihtiyaçlarına en kısa sürede cevap vermektedir. CNC freze işlemi, bilgisayar destekli bir işlemdir. Bilgisayara girilen komutların freze tezgahlarına iletilmesi ile çok kısa sürede istenilen sonuçlar alınabilmektedir. CNC; “Computer Numerical Control” yani “Bilgisayar Sayılımlı Yönetim” anlamına gelmektedir. CNC freze firmaları, bu teknoloji sayesinde zamandan tasarruf ederek hatasız bir üretim süreci gerçekleştirebilmektedir.

 

CNC Freze Teknolojisi ve CNC Freze ile İşleme

CNC freze bilgisayar teknolojisinin freze tezgahlarına entegre edilmesi ile meydana gelmiş bir üretim aracıdır. CNC freze, bilgisayara girilen komutların freze tezgahına iletilmesi ile çalışan bir sistemdir. CNC freze tezgahı ise talaş kaldırma işlemi yapan, üzerinde bulunan birden fazla kesici ağız ile doğrusal bir şekilde ilerleyerek düz ve açılı yüzeylerin işlenmesini sağlayan teknolojidir. Bununla beraber freze tezgahlarında; kanal açma, düz ve dairesel bölüntüler oluşturma gibi işlemlerde yapılmaktadır. Bu özellikleri ile oldukça geniş bir alanda kullanılmaktadır. Otomotiv, havacılık, savunma, makine imalatı, kalıpçılık gibi makine ve imalat sektöründe kullanılan CNC freze tezgahları sayesinde günlerce sürecek işlemlerin saatlere indirgenmesi sağlanmıştır. Üretiminde hata kabul etmeyen sektörlerde kullanılan CNC freze tezgahları, CNC teknolojisinin hatasız üretim yeteneği ile de üreticiyi memnun etmektedir.

 

CNC Freze Tezgahları

CNC firmaları, değişen ihtiyaçlar ve gelişen dünyanın gerekliliklerine göre birçok farklı alanda farklı ürünlerin işlenmesini sağlamaktadır. Üretiminin zor olduğu ve zaman aldığı ürünlerin imalatını hatasız ve zamanında tamamlaması ile CNC freze firmaları imalat sanayinin aranan firmaları arasında yer almaktadır.

CNC freze tezgahlarında üretim süreçleri, üretilecek malzemeye göre dikkat edilmesi gereken detaylar içermektedir. Örneğin; üretilecek malzemeye göre frezedeki diş sayısı değiştirilmektedir. Yumuşak malzemeler için diş sayısı az, dişler arasındaki boşluğun fazla olması gerekir. Bunun nedeni yumuşak malzemelerin büyük talaş kaldırmasıdır. Sert malzemelerde ise diş sayısı az, diş arasındaki boşluk ise az olmalıdır. Bununla beraber CNC freze tezgahlarının da çeşitleri mevcuttur. Bunlar;

  • Sütunlu ve konsollu tip freze tezgahları (Yatay, düşey, üniversal freze tezgahı)
  • İmalat ve gövde tipi freze tezgahları
  • Planya tipi freze tezgahları
  • Özel freze tezgahları (Kopya, elektronik ve hidrolik kumandalı freze tezgahı)

Üretim yapılacak ürünlere göre kullanılan tezgah çeşitlerinin her biri genel olarak çok amaçlı kullanım imkanı da sunar.

 

Siz de CNC işleri ve CNC siparişleri ile kalıp ve metal parça çözümleri arıyorsanız; her türlü CNC freze, tel erozyon, torna fason imalat işlemleriniz; plastik, alüminyum, çelik gibi malzemelerde delme, kesme, fason üretim işlemleriniz için bizlere 0 545 525 58 11 numaralı telefonumuzdan veya linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Arslan CNC İletişim

 

Diğer Yazılarımız