Kapat

Talaşlı İmalat Yöntemleri

Talaşlı imalat yöntemleri, temel imalat yöntemleri olarak bilinen, makine parçalarının yapım ve üretiminde kullanılan yöntemlerdir. Talaşlı imalat yöntemleri imalat sanayinde hassasiyet gerektiren en küçük parçaların dahi üretilmesini kolaylaştırmaktadır. Bu üretim süreci için üretim tezgahları kullanılmaktadır. Bu tezgahlar CNC teknolojisi ile çalışarak üst düzey verimlilik alınmaktadır.

 

Talaşlı imalat nedir?

Talaşlı imalat yöntemlerinin gelişimi ağaç endüstrisinin gelişimi ile başlamış ve 20.yüzyılda demir şekillendirme işlemleri ile ismini imalat sanayinde duyurmaya başlamıştır. Talaşlı imalat; adından anlaşıldığı üzere işlem yapılan malzemeden talaş kaldırarak şekil verme işlemine verilen isimdir. Ürünün işlenebilmesi için keskin uçlara sahip makineler ile ürünün yüzeyindeki tabaka kaldırılır ve şekil verilme işlemi gerçekleşir. İşte “talaşlı imalat nedir?” sorusunun yanıtı da bu şekildedir. Talaşlı imalat yöntemlerine entegre edilen CNC teknolojisi ile ürünlerin imalatı CNC tezgahlarında yapılmaktadır. Modern bir teknoloji olan CNC ile hızlı ve hatasız bir üretim gerçekleştirilebilmektedir.

 

Talaşlı imalat yöntemleri nelerdir?

Bir hammaddenin imalatında veya şekillendirilmesinde bir veya birden fazla talaşlı imalat yöntemine gerek duyulabilmektedir. Aşağıda talaşlı imalat yöntemleri sıralanmıştır.

 

1.      Frezeleme: Frezeleme; ucunda kesici takımları olan ve kendi etrafında dönerek ürünü işleyen bir talaş kaldırma yöntemidir. Freze tezgahları yatay freze tezgahı ve dikey freze tezgahı olmak üzere iki çeşittir. Frezeleme işlemi; kanal açma, dişli açma, delik büyütme, kademeli veya açılı işleme, dişliler, düz ve kavisli yüzeylerin işlemlerinde kullanılan bir yöntemdir.

2.      Tornalama: Tornalama işlemi üretilecek ürüne dönme hareketi ile talaş kaldırma işlemi uygulanır. Tornalama yöntemi silindir şekilli parçaların üretiminde kullanılmaktadır. Örneğin; vida ve civataların üretimi için tornalama yöntemi kullanılır. Boyuna tornalama işlemi olduğu gibi enine tornalama işlemi de yapılabilmektedir.

3.      Delik delme: Delik delme işlemi, boydan boya silindirik delikler açılabildiği gibi kör delik dediğimiz tek taraflı olarak da delik açılabilmektedir. Delik delme işlemi matkap tezgahlarında yapılan bir işlemdir. Bu tezgahlarda spiral, küt, delikli ve kademeli matkaplardan oluşan çeşitler kullanılabilir. Bu çeşitlerin kullanımını ürünün türü ve yapılacak işlem belirlemektedir.

4.      Raybalama: Raybalama işlemi yüksek derecede hassasiyet gerektiren işlemlerin yapıldığı az talaş kaldırmalı bir ürün işleme türüdür. Bu işlemde halihazırda delinmiş bir bölüme pürüzsüzlük ve düzgün bir yüzey oluşturmak için hassas işlem uygulanır.

5.      Taşlama: Bu işlem de az miktarda talaş kaldırma işlemidir. Yüksek hassasiyet gerektiren ölçü tamlığı sağlama, pürüzsüz yüzey ve yüzey hassasiyeti elde etmek için uygulanan bir yöntemdir. Taşlama işlemi genel olarak taşlama tezgahlarında yapıldığı gibi torna ve freze tezgahlarında da yapılanilmektedir.

Bu yazımızda sizlere imalat sektörünün temel yöntemlerinden olan talaşlı imalat yöntemlerinden bahsettik. Bu yöntemlerin CNC tezgahlar ile buluşması sayesinde imalat sektörün yeni bir çağ başlamış oldu. Halihazırda oldukça hassas işlemlerin yapılabildiği bu tezgahlara eklenen CNC sistemler ile sıfır hata ve hızlı üretim kabiliyeti de eklenerek üretim sanayi için oldukça büyük bir yeniliğe imza atılmıştır. Biz de Arslan CNC olarak CNC freze ve CNC tel erozyon işlemleri alanında deneyimli ve uzman ekibimiz ile hizmet vermekteyiz. CNC freze, tel erozyon, torna fason imalat işlemleriniz; plastik, alüminyum, çelik gibi malzemelerde delme, kesme, fason üretim işlemleriniz için bizlere 0 545 525 58 11 numaralı telefonumuzdan veya linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Arslan CNC İletişim

 

Diğer Yazılarımız