Kapat

Maltepe CNC Freze

Maltepe CNC freze olarak CNC freze işlemleri alanındaki bilgi ve tecrübemiz ile müşteri memnuniyetini ön planda tutarak hizmet veriyoruz. Deneyimli ve dinamik kadromuz ile yeni oluşan ihtiyaçlara uygun güncel yöntemleri en iyi şekilde araştırıyor ve müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. CNC kelimesinin açılımı “Computer Numerical Control” yani “Bilgisayar Sayılımlı Yönetim”dir. CNC tezgahı ise bilgisayar aracılığı ile işlem yapabilen sistemlerdir. Bu tezgahların üzerine monte edilen bilgisayarların programlanması ile istenilen işlem gerçekleştirilir.

 

CNC freze tezgahı

CNC freze tezgahı ise üzerinden birden fazla kesici ağız bulunan, doğrusal ilerleyerek iş parçalarından talaş kaldırma işlemi yapan makinelerdir. Freze makinesi 19. yüzyıl sonlarında ortaya çıkmıştır. Metal veya metal içeren parça imalatı yapan her işletmede yer alan freze makineleri her geçen gün geliştirilerek teknolojik gelişim hızını yakalamıştır. Düz ve açılı yüzeylerin işlenmesi, kanal açma, düz ve dairesel bölüntülerin oluşturulması freze tezgahları ile mümkündür. Freze tezgahları imalat sektöründe başrolde olan bir üründür. Otomotiv, havacılık, savunma, makine imalatı, kalıpçılık gibi sektörlerde kullanılır.

 

CNC freze işlemleriniz ile ilgili tüm ihtiyaçlarınız için Maltepe CNC freze!

 

CNC freze tezgahı nasıl çalışır?

CNC freze tezgahının çalışma şekli kesme, dönme ve ilerleme şeklinde devam eder. Bu işlem dizisi takımın çevresinde bulunan dişler aracılığı ile gerçekleşir. CNC freze tezgahlardaki en önemli nokta dişlerin sayısıdır. Frezelerdeki diş sayısı işlem yapılacak malzemeye uygun bir şekilde seçilmelidir. Örneğin; yumuşak malzemeler için diş sayısı az, dişler arasındaki boşluğun fazla olması gerekir. Bunun nedeni yumuşak malzemelerin büyük talaş kaldırmasıdır. Bunun yanında CNC freze tezgahlarının birbirinden farklı çeşitleri mevcuttur. Freze tezgahı çeşitleri aşağıdaki gibidir:

  • Sütunlu ve konsollu tip freze tezgahları (Yatay, düşey, üniversal freze tezgahı)
  • İmalat ve gövde tipi freze tezgahları
  • Planya tipi freze tezgahları
  • Özel freze tezgahları (Kopya, elektronik ve hidrolik kumandalı freze tezgahı)


Maltepe CNC freze olarak CNC işleri ve CNC siparişleri ile kalıp ve metal parça çözümleri üretmekteyiz; her türlü CNC freze, tel erezyon, torna fason imalat işlemleriniz; plastik, alüminyum, çelik gibi malzemelerde delme, kesme, fason üretim işlemleriniz için bizlere 0 (216) 123 45 67 numaralı telefonumuzdan veya linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Arslan CNC İletişim

 

 

Diğer Yazılarımız