Kapat

CNC Freze Nedir ve Nasıl Yapılır?

CNC Freze Nedir ve Nasıl Yapılır?

CNC teknolojisi, makineler aracılığı ile hızlı ve hatasız imal etme imkanı sağlayan bir teknolojidir. İnsan eli ile saatlerce sürebilecek bir imalatı CNC teknolojisi sayesinde dakikalar içerisinde imal etmek mümkündür. Bu teknoloji kısa sürede yüzlerce adet üretim yapma gücüne sahiptir. Bu nedenler imalat sektöründe CNC teknolojisinin yeri oldukça önemlidir. Bu yazımızda CNC freze nedir, CNC freze nasıl yapılır gibi konulara değinerek bu teknoloji hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayacağız.

CNC freze tezgahı nedir?

Üzerinde birden fazla kesici ağız bulunan, doğrusal ilerleyerek iş parçalarından talaş kaldırma işlemi yapan makinelerdir. Düz ve açılı yüzeylerin işlenmesi, kanal açma, düz ve dairesel bölüntülerin oluşturulması freze tezgahları ile mümkündür. CNC freze tezgahları oldukça yaygın ve çeşitli bir kullanım alanına sahiptir. Freze tezgahları; otomotiv, havacılık, savunma, makine imalatı, kalıpçılık gibi makine ve imalat sektöründe kullanılır.

CNC freze tezgahı kısımları nelerdir?

CNC freze tezgahı kısımları ana kısımlar, başlıklar ve aksesuarlar olarak üç ayrı başlıkta incelenebilir.

  • Ana kısımlar: Gövde, konsol, araba, tabla

  • Başlıklar: Freze tezgahı başlıkları

  • Aksesuarlar: Malafalar, divizör ve karşılık puntası, döner tabla, mengeneler, bağlama pabuçları

CNC freze nasıl çalışır?

CNC freze tezgahları bilgisayar desteği ile veri işlenmesini sağlayan bir teknolojidir. CNC freze işleminde parça tezgaha bağlanarak tezgaha tanımlandırma işlemi yapılır. Tanımlandırma işlemi parçanın referans noktalarının prob adı verilen alıcı uç aracılığı ile yapılır. Sonrasında kesici takımlar magazin adı verilen bölüme yerleştirilir. Parça işlenmek üzere daha öncesinde programlanmış tezgaha yerleştirilir. Bu adımların sonucunda ise hatasız bir iş ortaya çıkartılmış olur. CNC freze nasıl çalışır sorusunun cevabı da bu şekilde verilmiş olmaktadır. 

CNC teknolojisi ile otomotiv, havacılık, savunma, makine imalatı, kalıpçılık gibi birçok sektörde makine parçaları hatasız, seri ve ekonomik şekilde üretilebilmektedir.

Siz de CNC işleri, CNC siparişleri, CNC freze, CNC freze tezgahı ile kalıp ve metal parça çözümleri arıyorsanız; her türlü CNC freze, tel erezyon, torna fason imalat işlemleriniz; plastik, alüminyum, çelik gibi malzemelerde delme, kesme, fason üretim işlemleriniz için bizlere 0 545 525 58 11 numaralı telefonumuzdan veya linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Arslan CNC İletişim

Diğer Yazılarımız