Kapat

Blog Detay

CNC Nedir?

CNC; Computer Numerical Control(CNC) yani bilgisayar sayılımlı yönetim anlamına gelen ve yeni nesil imalat sektöründe yoğunlukla kullanılan bir teknolojidir. CNC teknolojisi imalat sektöründe kullanılan makinelere entegre edilmesi ile üretim sanayinde yeni bir çağı da başlatmıştır. CNC teknolojisi sayesinde insan gücü kullanımı yerini bilgisayar kullanımına bırakmış ve seri üretimin de yollarını açmıştır. Bilgisayarın otomatik programlama yeteneği sayesinde günlerce sürebilecek bir işlem saatler içerisinde tamamlanabilmektedir.

CNC makineleri ne işe yarar?

CNC ne işe yarar sorusunun cevabı bu teknolojiye merak duyan ve araştıran kişilerce merak edilmektedir. CNC, imalat sanayinde neredeyse her alanında kullanılan bir teknolojidir. Bu teknoloji torna, taşlama gibi üretim tezgahlarında kullanılmaktadır. CNC tezgahların kullanıldığı alanları şu şekilde sıralayabiliriz;

 

1. Savunma

2. Otomotiv

3. Mobilya

4. Yedek parça

5. Havacılık

6. Tüketim malları

Bunlara ek olarak talaşlı imalat ve kaynakçılıkta da kullanılan CNC teknolojisine reklam sektöründe mockup, maket kalıp üretimlerinin yapılması gibi daha birçok alanda rastlanabilmektedir.

CNC makinelerinin avantajları nedir?

CNC makineleri ile üretimde kaliteli ve hızlı bir seviyeye gelinmiş bununla beraber müşteri talepleri de hızlı bir şekilde karşılanmıştır. CNC tezgahları kalite kontrolü kolay yapılabilen, bilgisayar teknolojisinin otomatik programlama yeteneği ile hatasız üretim sunması ve üretim öncesi makine ayarlarının oldukça kısa sürede yapılabiliyor olması CNC makinesinin avantajları arasında yer almaktadır.

Bilgisayar teknolojisi olan CNC, üretim sektöründe insan gücüne gerek duymaması ile oldukça büyük bir avantaj sağlamaktadır. Bilgisayar gücü ile üretim sağlanan CNC tezgahlar sayesinde günler süren imalat süreçleri saatlere indirgenebilmiştir. Herhangi bir ekstraya aksesuar gerektirmemesi sayesinde de uygun maliyetli bir üretim süreci sunan CNC tezgahları aynı zamanda esneklik de sunmaktadır. Örneğin; proje akışında bir değişikliğe gidilmesi gerekiyorsa bilgisayar sistemine ilgili bölüm için güncelleme yapılarak hızlı bir şekilde istenilen değişikliklere uyumlanması sağlanır. Bu avantajları ile CNC tezgahlar üretim sanayisi için oldukça önemli bir eleman olmaktadır.

CNC teknolojisi üretimde oldukça önemli ve hassasiyet gerektiren ürünlerin üretimini hatasız ve hızlı bir şekilde yapılabilmesini sağlayan bir teknolojidir. Bu teknolojinin entegre edildiği freze tezgahları ve tel erozyon tezgahları ile birçok sektör için imalat gerçekleştirilmektedir. Bizler de Arslan CNC olarak sektördeki uzun yıllara dayanan deneyimimiz ve konu hakkında uzmanlığımız ile CNC teknolojisinin avantajlarını sizlere sunmaktayız. CNC freze, tel erozyon, torna fason imalat işlemleriniz; plastik, alüminyum, çelik gibi malzemelerde delme, kesme, fason üretim işlemleriniz için bizlere 0 545 525 58 11 numaralı telefonumuzdan veya linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Arslan CNC İletişim

Diğer Yazılarımız