Kapat

CNC İşleme Merkezi Nedir?

CNC işleme merkezi; delme, frezeleme ve torna işlemlerini gerçekleştirebilen, yüksek hassasiyet ve yüksek yüzey kalitesi ile birden fazla işleme yapabilen bir imalat tezgahıdır. CNC işleme merkezi dişli kutuları, bölmeler, çerçeveler, kapaklar gibi birçok parçanın üretim, frezeleme, delme, kılavuz çekme ve diğer birçok işlem ile ilgili yeteneğe sahiptir.

 

CNC işleme merkezlerinden önce üretim birçok aşamada gerçekleşebilmekteydi. Bu aşamaların her biri farklı takım tezgahlarında meydana geliyordur. Bu durum ise oldukça uzun zaman alması nedeni ile teslimat süreleri uzuyor ve maliyet artıyordu. CNC işleme merkezleri sayesinde frezeleme, delme işlemleri gibi birçok çeşitli işlem gerçekleştirilmekte ve üretimde hız kazanılmaktadır. CNC işleme merkezi birkaç sınıfta incelenmektedir. Bunlar;

·         Yatay CNC işleme merkezi

·         Dikey CNC işleme merkezi

·         Evrensel CNC işleme merkezi

 

 

Yatay CNC işleme merkezi

 

İşleme merkezinin yatay konumda olmasıdır. İşlemdeki yüksek talaş kaldırma oranı nedeniyle kesici takım hacmi genellikle büyüktür. Bu nedenle takım magazini her bir takım üzerinde büyük bir konum gerektirir.

Dikey CNC işleme merkezi
 

Dikey işleme merkezlerinde, tek bir kurulumda birden fazla iş yapılabilir. Çoğu dikey işleme merkezinin üç ekseni vardır. Bazılarının bir veya iki eksende döndürülebilen bir iş mili kafası işlevi vardır. Gravür yüzeyini işlemek için dikey işleme merkezi, kalıp ve kalıp işleme endüstrisi için en uygun olanıdır.

 

Üniversal CNC işleme merkezi
 

Üniversal işleme merkezi, yatay bir işleme merkezine benzer, ancak iş mili; bilgisayar kontrolü altında yatay bir konumdan dikey bir konuma sürekli olarak geçiş yapabilir. Üniversal işleme merkezi, iş parçasının üst yüzeyinin yatay bir işleme merkezine monte edilmesini sağlayan beş veya daha fazla eksenden oluşur, böylece iş parçasının farklı tarafları tek bir ünitede işlenebilir.

 

Bu yazımızda sizlere CNC işleme merkezi konusundan bahsettik, eğer siz de CNC işleri, CNC siparişleri, CNC freze, CNC freze tezgahı ile kalıp ve metal parça çözümleri arıyorsanız; her türlü CNC freze, tel erezyon, torna fason imalat işlemleriniz; plastik, alüminyum, çelik gibi malzemelerde delme, kesme, fason üretim işlemleriniz için bizlere 0 545 525 58 11 numaralı telefonumuzdan veya linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Arslan CNC İletişim

Diğer Yazılarımız