Kapat

Tel Erozyon Nedir? Tel Erezyon İşleminin Detayları

Tel erezyon; metalin üzerinde yüksek elektrik akımı içeren bir tel ile yapılan kesim işlemine verilen isimdir. Tel erezyon tezgahı ise erozyon yöntemi ile hassas bir şekilde kesim işlemi yapan bir imalat yöntemidir. İki adet makara sistemine geçirilen bir tel aracılığı ile çalışır. Teknolojinin gelişmesi ile bobin şeklinde tel kullanımı yapılmaktadır. Bu sayede tel elektrot işlevi üstlenerek üretim sürecinde önemli bir yer tutar. 


CNC tel erezyon tezgahı nasıl çalışır?

CNC teknolojisi hızlı ve hatasız üretim yapılmasını sağlayan bir teknolojidir. CNC tel erezyon ise bobine sarılı tellerin elektrik boşalımları yaparak metale şekil vermezi işlemidir. CNC tel erezyon işlemi oldukça hassas kesimlerin yapılmasına olanak vermektedir. Tellerin elektrik kutuplarına sabitlenmesi ile gerekli hassasiyet sağlanır. Bu işlemlerde kullanılan teller pirinç veya bakır cinsindedir. Çinko tellerin kullanımı da mevcuttur fakat nadir olarak tercih edilir. Tel seçimi her zaman kesim yapılacak malzemeye göre tercih edilir. CNC tel erezyon tezgahları nasıl çalışır sorusu da bu şekilde cevap bulmuş olmaktadır.

Geleneksel olmayan imalat yöntemleri arasında bulunan CNC tel erezyon teknolojisi mikron seviyedeki hassasiyetlere ulaşarak üretim yapılmasını sağlar. Bununla beraber zamandan tasarruf ettiren ve hatasız işlem yapabilen bu teknoloji sayesinde firmalara oldukça büyük kolaylık sağlamış olur. Bu nedenle CNC tel erezyon sistemleri oldukça tercih edilen bir imalat yöntemi olmaktadır.


Eğer siz de CNC tel erezyon, CNC tel erezyon tezgahı ve CNC tel erezyon fiyatları hakkında bilgi almak istiyorsanız bizlere 0 545 525 58 11 numaralı telefonumuzdan veya linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Arslan CNC İletişim

Diğer Yazılarımız