Kapat

Ümraniye CNC Freze

Ümraniye CNC freze olarak CNC freze işlemleri alanında sahip olduğumuz deneyim ve uzmanlığımız ile müşteri memnuniyetini ön planda tutarak hizmet vermekteyiz. Tecrübeli ve dinamik kadromuz ile imalat sektöründeki en güncel ihtiyaçları biliyor ve teknolojinin getirdiği en iyi yöntemleri müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz.

CNC; 19.yüzyılda ortaya çıkan bir teknolojidir. CNC kelimesinin açılımı “Computer Numerical Control” yani “Bilgisayar Sayılımlı Yönetim”dir. CNC tezgahı ise bilgisayar aracılığı ile işlem yapabilen sistemlerdir. Bu tezgahların üzerine monte edilen bilgisayarların programlanması ile istenilen işlem gerçekleştirilir.

 

CNC freze tezgahı

CNC freze tezgahı ise üzerinden birden fazla kesici ağız bulunan, doğrusal ilerleyerek iş parçalarından talaş kaldırma işlemi yapan makinelerdir. Metal veya metal içeren parça imalatı yapan her işletmede yer alan freze makineleri her geçen gün geliştirilerek teknolojik gelişim hızını yakalamıştır. Düz ve açılı yüzeylerin işlenmesi, kanal açma, düz ve dairesel bölüntülerin oluşturulması freze tezgahları ile mümkündür. Freze tezgahları imalat sektöründe başrolde olan bir üründür. Otomotiv, havacılık, savunma, makine imalatı, kalıpçılık gibi sektörlerde kullanılır.

 

CNC freze işlemleriniz ile ilgili tüm ihtiyaçlarınız için Maltepe CNC freze!

 

CNC freze tezgahı nasıl çalışır?

CNC freze tezgahının çalışma prensibi üç bölümden oluşur. Bunlar; kesme, dönme ve ilerleme şeklinde devam eder. Bu ilerleyiş takımın çevresinde yer alan dişler sayesinde meydana gelir. Bu nedenler CNC freze tezgahlardaki en önemli nokta dişlerin sayısıdır. İşlem yapılacak malzemeye göre belirlenen dişler dikkatli bir şekilde seçilmelidir. Örneğin; yumuşak malzemeler için diş sayısı az, dişler arasındaki boşluğun fazla olması gerekir. Bunun nedeni yumuşak malzemelerin büyük talaş kaldırmasıdır. CNC freze tezgahları da kendi içerisinde çeşitlere ayrılmaktadır. Freze tezgahı çeşitleri aşağıdaki gibidir:

  • Sütunlu ve konsollu tip freze tezgahları (Yatay, düşey, üniversal freze tezgahı)
  • İmalat ve gövde tipi freze tezgahları
  • Planya tipi freze tezgahları
  • Özel freze tezgahları (Kopya, elektronik ve hidrolik kumandalı freze tezgahı)


Ümraniye CNC freze olarak CNC işleri ve CNC siparişleri ile kalıp ve metal parça çözümleri üretmekteyiz; her türlü CNC freze, tel erezyon, plastik, alüminyum, çelik gibi malzemelerde delme, kesme, fason üretim işlemleriniz için bizlere 0 (216) 123 45 67 numaralı telefonumuzdan veya linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Arslan CNC İletişim

 

Diğer Yazılarımız