Kapat

CNC Freze Tezgahı Çeşitleri Nelerdir?

CNC freze tezgahı, birden fazla kesici ağız ile doğrusal hareketler ile iş parçalarından talaş kaldırma işlemi yapan makinelere verilen isimdir. Düz ve açılı yüzeylerin işlenmesi, kanal açma, düz ve dairesel olarak bölüntüler yapma gibi çeşitli amaçlarda kullanılmaktadır. Bu yazımızda sizlere freze tezgahı çeşitlerinden bahsedeceğiz. Şimdi gelin freze tezgahı çeşitleri nelerdir detaylıca bakalım.

 

Düşey freze tezgahı

Düşey freze tezgahı; mil ekseninin tezgahın tablasına dik konumda durduğu freze tezgahıdır. Eksenin dik konumda olduğu durumda üretim yapılabildiği gibi herhangi bir açıya çevrilerek de işlem gerçekleştirilebilmektedir. Bu tip tezgahlarda tabla sabittir ve sağa, sola döndürülememektedir.

 

Üniversal freze tezgahı

Üniversal freze tezgahı; yatay ve düşey freze tezgahlarının birleştirilmiş halidir. Bu sayede çeşitli işlemlerde kullanılabilmektedir. Tezgah tablası, freze miline göre 45 derece dönebildiği için helis kanallarını istenildiği şekilde işlemek mümkündür ve bu tezgahın en belirgin özelliğidir.

 

CNC freze tezgahı

Bu tezgâhlar, veri işleme ve değerlendirme kabiliyetine sahip gelişmiş tezgahlardır. Parça tezgaha bağlanır ve parçanın referans noktaları prob denilen hassas bir alıcı uç vasıtasıyla tezgaha tanımlanır. (parça sıfırlama) Böylece tezgah işlenecek parçanın ham ebadını ve tezgahtaki konumunu anlamış olur. CNC freze tezgahları, dik işlem tezgahları diye de bilinirler. Hareket doğrultusu kabiliyetlerinin gelişmişliğine göre 3 eksenli, 5 eksenli 7 eksenli gibi tipleri vardır.

 

Bu yazımızda sizlere CNC freze tezgahı çeşitleri konusundan bahsettik, eğer siz de CNC işleri, CNC siparişleri, CNC freze, CNC freze tezgahı ile kalıp ve metal parça çözümleri arıyorsanız; her türlü CNC freze, tel erezyon, torna fason imalat işlemleriniz; plastik, alüminyum, çelik gibi malzemelerde delme, kesme, fason üretim işlemleriniz için bizlere 0 545 525 58 11 numaralı telefonumuzdan veya linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Arslan CNC İletişim

Diğer Yazılarımız