Kapat

Tel Erozyon Hangi Malzemelere Uygulanır?

Tel erozyon ve CNC tel erozyon teknolojisi imalat sektörünün en önemli yardımcılarından biridir. Çok kısa zaman içinde yüksek sayılarda üretim yapılabilmesini sağlayan tel erozyon hangi malzemelerde kullanılır yazımızın konusu olacak. Öncelikle CNC tel erozyon nedir, nasıl çalışır konusuna değinelim.

 

CNC tel erozyon nedir, nasıl çalışır?

Tel erezyon; metalin üzerinde yüksek elektrik akımı içeren bir tel ile yapılan kesim işlemine verilen isimdir. Erozyon yöntemi ile hassas bir şekilde kesim işlemi yapılabilmesi ise tel erozyon tezgahı ile mümkündür.

CNC teknolojisi imalatın hızlı ve hatasız tamamlanmasını sağlamaktadır. CNC tel erezyon çalışırken bobine sarılı teller elektrik boşalımları yaparak metale şekil verir. Bu teknoloji ile oldukça hassas üretimlerin yapılması sağlanır. CNC tel erozyonun hassas çalışmasını sağlayan, tellerin elektrik kutuplarına sabitlenmesidir. Bu işlemlerde kullanılan teller pirinç veya bakır cinsindedir. Çinko tellerin kullanımı da mevcuttur fakat nadir olarak tercih edilir. Kullanılan türlerin çeşitleri kesim yapılacak malzemeye göre seçilir. CNC tel erezyon nasıl çalışır sorusu da bu şekilde cevap bulmuş olmaktadır.

CNC teknolojisi ile mikron seviyedeki hassasiyete ulaşılabilir. Bu yeni nesil teknoloji sayesinde zamandan tasarruf edilerek yüksek sayılarda üretim çok kısa sürelerde tamamlanabilir. Bununla beraber hatasız bir bitiriş sağlayan CNC teknolojisi sıklıkla kullanılan bir imalat yöntemidir.

 

Tel erozyonun kullanıldığı malzemeler nelerdir?

Tel erozyonnun kullanıldığı alanlar veya malzemeler oldukça yaygın bir çeşitlilik sergiler. Tel erozyon teknolojisi hassas ve üretimi zor olan malzemelerin işlenebilmesini sağlamaktadır. Bu doğrultuda tel erozyon ile sanayide yapımı zor veya karmaşık olan birçok iş parçasının oldukça düşük yüzey pürüzlülüğünde üretilmesinde kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca klasik işleme yöntemlerine göre imalatı zor olan sert malzemelerin iletken olmak şartıyla işlenebilmesinden dolayı, özellikle kalıp elemanlarının ısıl işlem gördükten sonra işlenebilmesini mümkün kılmaktadır.

Siz de CNC işleri, CNC siparişleri, CNC tel erozyon, CNC tel erozyon tezgahı ile kalıp ve metal parça çözümleri arıyorsanız; her türlü CNC freze, tel erezyon, torna fason imalat işlemleriniz; plastik, alüminyum, çelik gibi malzemelerde delme, kesme, fason üretim işlemleriniz için bizlere 0 545 525 58 11 numaralı telefonumuzdan veya linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Arslan CNC İletişim

Diğer Yazılarımız