Kapat

Tel Erozyon Makinesi Ne İşe Yarar?

Tel erezyon; metalin üzerinde yüksek elektrik akımı içeren bir tel ile yapılan kesim işlemine verilen isimdir. Tel erezyon tezgâhı ise erozyon yöntemi ile hassas bir şekilde kesim işlemi yapan bir imalat yöntemidir. İki adet makara sistemine geçirilen bir tel aracılığı ile çalışır. Teknolojinin gelişmesi ile bobin şeklinde tel kullanımı yapılmaktadır. Bu sayede tel elektrot işlevi üstlenerek üretim sürecinde önemli bir yer tutar. Peki, tel erozyon makinesi ne işe yarar? Şimdi bu konuya değinelim.

 

Tel erozyon makinesi

Tel erozyon makinesi ile üretimde parçanın şeklinden bağımsız olarak pirinç, gümüş ya da bakır tel elektrot kullanılır. İşlem süresince tel aşındıkça ileri sürülür ve takım değiştirmeden üretim yapılması sağlanır. Tel erozyon makinesinin kullanım alanı sert malzemeleri kesmek, kalıp üretimi ve tadilatı, kaynak kesitlerinin incelenmesi veya mekanik testler için numune hazırlanması gibi alanlardır.

Günümüzde tel erozyon teknolojisi, üretim mühendisliği alanında önemli bir rol oynamaya başlamıştır. Bu tezgahlar sanayide yapımı zor veya karmaşık olan birçok iş parçasının oldukça düşük yüzey pürüzlülüğünde üretilmesinde kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca klasik işleme yöntemlerine göre imalatı zor olan sert malzemelerin iletken olmak şartıyla işlenebilmesinden dolayı, özellikle kalıp elemanlarının ısıl işlem gördükten sonra işlenebilmesini mümkün kılmaktadır.

Yöntemin talaş kaldırma hızı, her bir kıvılcımdaki enerji miktarı ve her kıvılcımın zaman aralığına göre değişmektedir. Kesme işleminde ısınma ve soğumayı içeren karmaşık fiziksel bir süreç meydana gelmektedir. Boşalım enerjisi, boşalım süresi, tabla hızı, dielektrik sıvı basıncı, tel gerginliği, tel hızı ve malzeme özellikleri gibi işlem faktörleri  iş parçasında oluşan kraterlerin büyüklüğünü, dolayısıyla da yüzey kalitesini ve işlem etkinliğini belirlemektedir. Tel erozyon tezgâhlarının kullanımı ile aşağıdakiler yapılabilmektedir:

·         Karbür,

  • Grafit
  • Çok kristalli alaşımlar,
  • Saf molibden,
  • Güçlü alaşımlardan oluşan düz levhalar,
  • Elektrik akımını engellemeyecek tüm alaşımların kesiminde kullanılır.

 

Eğer siz de CNC tel erezyon, CNC tel erezyon tezgahı ve CNC tel erezyon fiyatları hakkında bilgi almak istiyorsanız bizlere 0 545 525 58 11 numaralı telefonumuzdan veya linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Arslan CNC İletişim

 

Diğer Yazılarımız