Kapat

CNC Frezeleme İşlemleri Neleredir?

250 yıllık bir geçmişe sahip olan ve endüstriyel üretimde vazgeçilemez bir işlem olan freze, birçok ürün ve parçaların imalatında kullanılan bir parçadır. Freze makinesi dönen kesici takımın işlenen parça yüzeyinde ve çevresinde istenilen işlemi yapmasını sağlar. Havuz işleme, parmak işleme, yan kontör işleme, kanal açma, yan işleme ve yüzey işleme için kullanılır. Freze makinesi üretim için oldukça önemli rol oynamaktadır. İnsan eli ile günlerce sürebilecek işlemleri saatler içerisinde tamamlayarak zamandan tasarruf ettirmektedir. Hatasız çalışarak birebir üretim yapılmasını sağlamaktadır.

Freze makinesi, bilgisayar kontrolü ile çalışan bir makinedir. Bu sayede çok kısa sürede yüksek miktarlarda imalat yapabilmektedir. Bilgisayara önceden girilen bilgiler ile frezeleme işlemi başlar ve freze mili dediğimiz uç kısma istenilen şekil kolaylıkla verilebilir. Bu noktada CNC frezeleme nedir sorusuna cevap vermiş bulunuyoruz. Freze milinin yani ucunun durma açısına göre işlem adı yatay frezeleme ve dikey frezeleme olarak değişmektedir. Frezeleme işlemi kendi içerisinde çeşitlenmektedir. Bu yazımızda sizlere frezeleme işlemleri nelerdir konusundan bahsedeceğiz.

 

Yüzey frezeleme

Yüzey frezeleme oldukça sık kullanılan frezeleme işlemlerindendir. Yüzey frezeleme işlemi birden fazla ve birbirinden farklı takımlar kullanılarak yapılabilmektedir. Bu işlemde 45º giriş açılı frezeler sıkça kullanılmaktadır. Bunun dışında yuvarlak uçlu frezeler, kare kenar frezeleri ve kenar ve yüzey frezeleri de bazı işlemlerde kullanılmaktadır.

 

Dişli açma işlemi

Kılavuz kullanmadan, başka tip takımlar kullanarak bir deliğe diş yuvası açma işlemine ise diş açma işlemi denir. Yani bir deliğe, diğer tip kesici takımlarla diş yuvası açarsanız buna diş açma denir.

 

Delik büyütme işlemi

Delik büyütme işlemi genellikle ilk parçanın değerini artıran ve en son gerçekleştirilen işlemdir. Bu uygulama basit görünse de takımın arıza yapması ve kapasitesinin ötesinde kullanılması halinde ciddi sonuçlar doğurabilecek kompleks bir işlemdir.

 

Bu yazımızda sizlere frezeleme çeşitleri konusundan bahsettik, eğer siz de CNC işleri, CNC siparişleri, CNC freze, CNC freze tezgahı ile kalıp ve metal parça çözümleri arıyorsanız; her türlü CNC freze, tel erezyon, torna fason imalat işlemleriniz; plastik, alüminyum, çelik gibi malzemelerde delme, kesme, fason üretim işlemleriniz için bizlere 0 545 525 58 11 numaralı telefonumuzdan veya linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Arslan CNC İletişim

Diğer Yazılarımız